Να είστε ένα καλό και ευγενικό άτομο! Υπάρχει όμως μια παγίδα, αν αυτή είναι η κύρια και μοναδική προτεραιότητα σε οποιονδήποτε από τους ρόλους μας. Ας είμαστε εξίσου διασκεδαστικοί και αυτό σημαίνει να είμαστε ενδιαφέροντες! Αυτό σημαίνει ότι μεγαλώνετε, συνδέεστε, ζείτε και τότε είναι που η αυτοπεποίθησή σας ανεβαίνει. 

Κάθε μέρα μιλάω με ανθρώπους και οι περισσότεροι από αυτούς είναι η επιτομή της καλοσύνης. Ωστόσο, δεν είναι όλοι απαραίτητα χαρούμενοι. Πολλοί από αυτούς κουβαλάνε τις ευθύνες τους μέσα στη δυστυχία και την αγωνία, ελπίζοντας για μια καλύτερη μέρα, … μαγικά … χωρίς να είναι όμως μέρος αυτής της μαγείας. 

Το να σώζεις τον κόσμο είναι ένα πράγμα, το να είσαι πεσμένος όλη μέρα είναι άλλο. Υπάρχει λόγος που πολλοί προσελκύονται από κάποιον «άγριο». Είναι επειδή είναι διασκεδαστικοί, έχουν ιστορίες να πουν, δοκιμάζουν νέα πράγματα, όλες σημαντικές πτυχές όταν είσαι με κάποιον. Εάν δεν είναι αξιόπιστοι,  θα απομακρυνθούμε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειαζόμαστε αυτά τα στοιχεία στη ζωή μας. Θέλουμε οι άνθρωποι να είναι καλοί ΚΑΙ διασκεδαστικοί. Μόνο το ένα απο τα δύο δεν θα μας ενθουσιάσει ούτε θα μας εμπνεύσει. Ας είμαστε καλοί και λίγο τρελοί! 

Χάνω τη σύνδεση με οποιονδήποτε στη ζωή μου όταν χάνω την ωραία δόση ανοησίας που έχω. Χάνω τις χορευτικές μου κινήσεις και το χαβαλέ μου. Όταν τα παιδιά μας ήταν νεότερα και ακόμη και τώρα μερικές φορές… προσποιούμουν ότι ήμουν το ρομπότ. Τους κυνηγούσα για ώρες και οι κραυγές τους ταρακουνούσαν το σπίτι. 

Τους ρώτησα πρόσφατα αν το πίστευαν ποτέ και τα πρόσωπά τους έλαμψαν. Θυμήθηκαν πολλές φορές που το ρομπότ τους κυνηγούσε, και ο Βίκτορ ομολόγησε ότι κάποτε είχε θεωρήσει ότι μπορεί να είναι αλήθεια. Ήταν η Iζαμπέλ που τον διαβεβαίωσε τότε ότι είχε ελέγξει το σώμα μου για να δει αν έχω πρίζα και δεν υπήρχε καμία…. Αλλά ο Βίκτορ επέμενε ότι ίσως ήταν η βιταμίνη C που έπαιρνε η μαμά κάθε μέρα – ίσως έτσι φόρτιζε το ρομπότ της μητέρας τους. Αυτές οι στιγμές του ρομπότ εξισορροπούσαν τις στιγμές που «απουσίαζα», κλειδωμένη στην ανησυχία… κρατούν την ελπίδα ζωντανή και κάνουν τα παιδιά να πιστέψουν… ότι η μαμά θα μπορούσε να «βάλει τον εαυτό της σε λειτουργία ρομπότ» οποιαδήποτε στιγμή τώρα και να αρχίσει να μας κυνηγάει ή να βρει μια νέα ιδέα για να γελάσουμε με την καρδιά μας, να κουνήσουμε το σώμα μας και να αγκαλιαστούμε σφιχτά! 

Τα παιδιά μπορούν να βασίζονται σε ‘καλούς’ γονείς. Δεν θα βασίζονται απαραίτητα σε αυτούς όμως για καλή παρέα αν οι γονείς δεν κάνουν προσπάθεια να είναι διασκεδαστικοί. Και μετά αργά και κυρίως υποσυνείδητα θα σταματήσουν να τους ακούνε ή να ακολουθήσουν το παράδειγμα και τις διδασκαλίες τους. Γιατί αν δεν δουλεύεις για να χαίρεσαι τη ζωή και να μεταφέρεις θετική ενέργεια άνετα, καταλήγεις σε μια ενόχληση, σε μια συνεχή αρνητική αίσθηση και λιγότερη ενέργεια!

Τότε είναι που σύζυγοι και παιδιά στρέφονται σε άλλους τρόπους για να καλύψουν αυτό το κενό και ίσως μπουν σε επικίνδυνους συνδέσμους.

Είσαι σύντροφος; 

Είσαι γονέας; 

Είσαι φίλος; 

Είσαι συνάδελφος; 

Θέλεις μια υπέροχη σεξουαλική ζωή; 

Θέλεις η επιχείρησή σου να ευδοκιμήσει; 

Καλύτερα να μάθεις πώς να περνάς καλά! 

Άκου, άκου! 

Αντί να μιλάτε για τους γονείς σας, για το ότι η οικονομία πρόκειται να καταρρεύσει και ότι ο σύζυγός σας δεν σας καταλαβαίνει, αντί να εξηγήσετε τις αποτυχίες και την κακή σας τύχη και να λυπάστε τον εαυτό σας, ακολουθήστε μερικά σταθερά βήματα, ώστε να σας αρέσει καλύτερα πρώτα ο εαυτός σας, να κινητοποιηθείτε και να δράσετε: 

Τακτικά 

–          ξεκινήστε συνομιλίες κάποιου βάθους – συναισθήματα, στρατηγικές εγκεφάλου, σχέσεις, κλπ., και να έχετε ένα μηνύματα κυρίως για τον εαυτό σας. Είμαστε συναισθήματα και όταν τα αναγνωρίζουμε, γινόμαστε μαγνήτης των ανθρώπων!

–          ξεκινήστε μία ελαφριά συζήτηση, μόνο για γέλια …. και χωρίς να έχετε κανένα μήνυμα για κανέναν! Σταματήστε να είστε η φωνή της λογικής και της ηθικής όλη την ώρα!

–          πείτε ιστορίες, διασκεδάζοντας με ωραία μηνύματα, βρείτε προσωπικά ανέκδοτα και εμπειρίες – αντικαταστήστε με αυτά τις υπερβολικές «παραγγελίες» και «οδηγίες» σχετικά με το νοικοκυριό ή τα οικονομικά!

–          διαβάστε ένα βιβλίο – όχι μόνο για τις θλιβερές ιστορίες, τα λυπημένα μυθιστορήματα ή αυτά που καταλήγουν σε απώλεια και καταστροφή. Διαβάστε ένα βιβλίο που να σας διδάσκει κάτι σχετικά με την επικοινωνία, τη ζωτικότητα, τις σχέσεις, την οικειότητα, τα παιδιά, τα συναισθήματα, τη δημιουργία χρημάτων – διαβάστε και σημειώστε, αλλάξτε τη ρουτίνα σας αμέσως με ένα στοιχείο που σας ενδιαφέρει.

–          μάθετε νέα πράγματα, ξεκινήστε ένα χόμπι για να νιώσετε περισσότερη χαρά! Ανακαλύψτε συλλόγους και αιτίες για συμμετοχή και συνεισφορά!

–          χαμογελάστε περισσότερο στο σπίτι και στη δουλειά! Γίνετε ενισχυτής ενέργειας, μια δέσμη ενέργειας!

–          ακούστε τους γύρω σας, προσκαλέστε διαφορετικούς ανθρώπους και φτιάξτε τους μια ωραία ομελέτα, αφιερώστε χρόνο για να φέρετε στο παιδί σας μια βάφλα και ακούστε τις ιστορίες τους σε ένα ωραίο καφέ… ακούστε χωρίς κρίση! Συνδεθείτε με διαφορετικά άτομα, βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας. Φροντίστε τις φιλίες σας.

–          Τηλεφωνήστε σε φίλους χωρίς λόγο!

–          παίξτε κιθάρα και τραγουδήστε όσο πιο δυνατά μπορείτε.

–          να κάντε ανοησίες, παίξτε το ρομπότ!

Source : Life Spheres